2011. augusztus 24., szerda

Ez nem egy táska, ez egy Birkin! (It's not a bag it's a Birkin!)


1981-ben, amikor a Hermés vezérigazgatója, Jean-Louis Dumas Párizsból Londonba tartott, a repülőn a szépséges énekes-színésznő, Jane Birkin mellé ültették. Az út során Birkin kifejtette, hogy nem talál magának megfelelő, bőrből készült weekendert, ezért inkább kosárba pakolja holmijait. Sokan erre az eseményre vezetik vissza, hogy Dumas pár év múlva, 1984-ben Birkin nevű táskát dobott piacra.
A Birkin táskát kézzel, átlagosan 48 óra alatt készítik el a legkiválóbb mesterek.
Egy normál Birkin 35 cm hosszú, de létezik 25, 30, 40, 50 és 55 centiméteres kiadásban is – utóbbi kettő már utazótáskának minősül.
Egy Birkin ára 7000-15000 dollár között mozog, attól függően, hogy milyen bőrből készült (strucc, krokodil vagy gyík), de a speciális kiadások árának határa a csillagos ég.
Birkin táskát ritkán kapni üzletben, hozzájutni csak egy hosszú várólista kivárása után lehetséges.A párizsi Hermés-műhelyben hetente csupán 5 Birkint készítenek – ezért a hosszú várólista.
Az ikonikus Birkin táska rengeteg filmben és sorozatban feltűnt már – többek közt a Szívek szállodájában, a Sex és New Yorkban és a Gossip Girlben.
2008-ban egy Michael Tonello nevű férfi könyvet adott ki, Bringing home the Birkin (‘Hazahozni a Birkint’) címmel.
forrás itt: High Style Blog
The Birkin bag is a handmade purse by Hermès and named after actress and singer Jane Birkin. The bag is a symbol of wealth due to its high price and elusiveness to the public.
Its prices range from $9,000 to $150,000. Costs escalate according to the type of materials. The bags are distributed to Hermès boutiques on unpredictable schedules and in limited quantities, creating scarcity and, intended or unintended, exclusivity.
It is highly coveted and, for several years, was reputed for having a waiting list of up to 6 years – the longest wait for any bag in history.

source: we heart it


8 megjegyzés:

Jason Laucht írta...

amazing arent they? the anatomy of birkin says it all. with only 2 ppuches inside for at least 4k. hmmmmmm

Rick Forrestal írta...

Hermes really knows how to do it, don't they.

Love that green. Love that purple.
xo

Annemarie írta...

hm hm, jo kis leiras :) es az a sok szep szo ;)) kemeny.

francisc vaida írta...

hu ha ...! ez igen ...!

Little Pink Rain Boots írta...

I love the Birkin. That pink and purple one you posted is just dreamy.

Névtelen írta...

Hmmm, az a szürke nagyon nekem való! De a púderrózsaszín is szép. Csak azt sajnálom, hogy gyíkból, meg krokodilból vannak.
Írhatnál többször is szöveget, néha a csökött agyammal nem fogom fel a posztjaid mondanivalóját :-)

petras kunstblog írta...

GAHHHHHHHHHHHH!
;)

noeminin írta...

AAAAAAAAAA ez a tokeletes targy. Komolyan!!Bassszus...:(de szepek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...